videók

Ez az oldal a saját készítésű videóim gyűjtőhelye. Családi eseményekkel (születésnap, névnap, házasságkötés, babaszületés, betegség, gyász) és ünnepnapokkal (karácsony, húsvét, anyák-napja, nőnap, Valentin-nap stb.) kapcsolatos köszöntő, megköszönő, bocsánatkérő, részvét stb., vagy egyszerűen csak érzelmeket kifejező videókat fogok ide feltölteni, amelyeket bárki idelátogató (you tube lejátszási módra kattintva) 'zenés képeslapként' megküldhet.

SZÜLETÉSNAPI KÖSZÖNTŐK:

Születésnapi köszöntő gyönyörűséges virágzó tájakkal. Zenei aláfestés: Szandi: Azok a szép napok
 

Hernádi Judit: Sohase mondd dalának zenei aláfestésével a világ számos helyén készült virágos kép nyújtson a jövőre nézve biztatást minden születésnaposnak.

ESKÜVŐI KÖSZÖNTŐK:

Házasságkötés alkalmából küldhető köszöntő videó, Heltai Jenő versidézetével és Nino Rota: Rómeó és Júlia zenei aláfestéssel.

BABAKÖSZÖNTŐK:

Újszülöttet és szüleit köszöntő videó, Edvin Marton: Love story zenei aláfestéssel.

BOCSÁNATKÉRÉS:

Bocsánatkérésre alkalmas videó szív alakú természeti képekkel, Goethe versével, Albinoni: Adagio zenei aláfestéssel.

BARÁTSÁG, BIZALOM, BIZTATÁS, SZERETET, ÖSSZETARTOZÁS, ÉLET:

"Szemem tavában magadat látod: mint tükröd, vagyok leghűbb barátod." (Weöres Sándor: Ki minek gondol, az vagyok annak...) Zenei aláfestés: Koncz Zsuzsa: Ég és föld között

Jelképesen a Mária Valéria híd elválasztó, majd összekötő szerepét felhasználva ez a videó a szeretetről, a megbocsátásról, az összetartozásról, az ölelésről szól, a Kormorán: Öleld át, ki melletted áll, zenei aláfestésével.

Búcsúzás egy időszakra. Neoton: Kell, hogy várj zene, pávatoll képekkel.

HÚSVÉTI KÖSZÖNTŐK:

Húsvéti köszöntő videó, Johann Strauss: Annen polka zenei aláfestéssel.

Nyusziszobrokkal és klasszikus  egyveleg zenei aláfestéssel kívánok boldogságos húsvéti ünnepeket.

KARÁCSONYI KÖSZÖNTŐK:

Karácsonyi fénypompába öltöztetett magyarországi városok advent idején, a Nox: Szeretetlánc zenei aláfestésével és Falu Tamás versidézetével.

Karácsonyi, újévi képes köszöntő, angol népköltés mondókás szövegével (Tarbay Ede fordítása) és Pachelbel: Canon zenei aláfestéssel.

A ház karácsonyi ünnepi díszben, az asztal megterítve, s még a kutyusok is megilletődötten várakoznak a  szentestei családi összejövetelre. Zenei aláfestés: Bach: Air


Karácsony esti idill a havas tájon átsétáló, és egy ház ablakán is bepillantó szarvas szemével tekintve.

ÚJÉVI KÖSZÖNTŐK:
 BÚÉK videó az Abba: Happy new year zenei aláfestéssel.

RÉSZVÉT, GYÁSZ:

Gyász, részvét kifejezésére alkalmas videó, Mary Elizabeth Frye versének öt különböző fordításával (csak a 3. szerzője ismert: Tolnai Antal) és a Kormorán: Holtak lelke zenei aláfestéssel.