2017. április 11., kedd

Gyümölcsös jégnyalóka

Vitamindús, hűsítő és kevésbé kalóriadús nyári desszertet készíthetsz néhány darab különféle gyümölcsből és gyümölcsléből, esetleg szörpből. Először mindig a gyümölcsdarabok kerüljenek az edénybe, erre öntsd rá a kívánt folyadékot.
Ha előrelátóan nem dobod el, hanem összegyűjtesz néhány joghurtos pohárkát, úgy formaként felhasználhatod őket, fogó pálcának pedig fapálcika híján megfelel a kiskanál is, ami úgy áll meg középen, ha a fagyasztás előtt a pohárkát alufóliával lefeded és egy gumigyűrűvel rögzíted, majd a közepén átszúrva helyezed bele szárával lefelé a kiskanalat.
Az utolsó képen látható szivárványos jégnyalóka esetében a különféle színű gyümölcsök egy kevés gyümölcslé hozzáadásával turmixolva lettek, és minden egyes réteg külön-külön megdermedése után került rátöltésre a következő színű folyadék.

Egyéb fagyival kapcsolatos ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz!