2016. január 17., vasárnap

Farsangi jelmezötletek



Könnyen és gyorsan elkészíthető farsangi jelmez ötletek láthatók az alábbi képeken. 


Mindegyik nagyon jópofa, aranyos, ráadásul sem költségigényében, sem pedig idő-, vagy munkaráfordításban nem megterhelő. Ráadásul az utolsó fotók kisebb csoportnak is szolgálnak ötlettel.


Egyéb farsangi ötleteket a linkre kattintva és az oldalt lefelé görgetve találsz! 


2016. január 15., péntek

Baromfiudvar

Sok kertes házban azért nem tartanak csirkéket, és a családot napi friss tojással ellátó tyúkokat, mert féltik a szépen karbantartott udvart, a füvet, a virágokat. Pedig a kert egy távoli részében remekül összeegyeztethető a két szempont. Példa rá az alábbi két kép.

2016. január 14., csütörtök

Leopárdkalács

Recept a képek után található.


Hozzávalók:
50 dkg sütemény liszt
2,5 dl tej 
7 g szárított élesztő 
4 evőkanál cukor 
2 csomag vaníliás cukor 
1 narancs reszelt héja
1 tojás
1 tojás sárgája
5 dkg olvasztott vaj 
5 g só
a sötétebb tésztákhoz:
2 + 1 evőkanál holland kakaó
1-2 evőkanálnyi tej 
a lekenéshez:
1 tojásfehérje 

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és géppel szép sima tésztává dagasztjuk, majd nyújtódeszkán két egyforma és egy kicsivel nagyobb gombócot formázva három részre osztjuk.
A nagyobb tésztát letakarjuk, meleg helyen kelni hagyjuk (ez lesz a világos színű), a másik két tésztát a kakaóval beszínezzük. Az egyikbe belegyúrunk 1 evőkanál kakaót, amit előzőleg pici tejjel elkevertünk (ez lesz a világosabb színű), a másikba pedig 2 evőkanál, szintén kevés tejjel elkevert kakaót gyúrunk bele. Ezt a két gombócot is letakarjuk és meleg helye a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt bucikat hét egyforma részre vágjuk, és kis gombócokat formázunk belőle.
Először kinyújtjuk a világosabb kakaós gombócot, majd a sötétebb kakaós gombócot akkorára sodorjuk, mint a világosat. Beletesszük, megkenjük tojásfehérjével és ráhajtjuk a világosabb tésztát. Utána egy fehér gombócot nyújtunk ki és teljesen betakarjuk vele a barna tésztákat. Az összes tésztával így járunk el.
A kalácssütő formánk hosszúságának kétszeresére sodorjuk mindegyik rudat, ketté vágjuk és a vajjal kikent sütőformában egymásra rétegezzük.
Ismét kelni hagyjuk legalább 30 percig, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

2016. január 9., szombat

Rajzolási segédletek

Sokan gondolják, hogy nincs kézügyességük, de biztos, hogy így van? Ha kipróbálod az alábbi rajztanulási képeket követve, talán másként gondolod! Legfeljebb néhány percet veszíthetsz, viszont esélye van a sikerélménynek. S ki tudja, lehet, hogy egy új önmegvalósító örömszerzési technikára lelsz.