2015. április 30., csütörtök

Szerelmes cicák

Az egymáshoz simuló cicák szabásminta sablonja a kép alatt található. Kétféleképpen is elkészíthetjük őket: különálló két cicaként szabva, vagy egyben, a két cica találkozási vonalánál levarrva. A talpak mindkét esetben két, egy-egy cica alapvonala kétszeresének megfelelő körívű alakzat lesz.

PVC-csőből virágoszlop

PVC csőből készültek az alábbiakban látható - kerti virágok ültetésére alkalmas - virágtartók. Az alsó képen nyomon követhető a megvalósítás is, miszerint gyakorlatilag lyukakat kell vágni a csőbe, majd a földdel feltöltés után beleültethetők a virágok, vagy akár eperpalánták is.
Egyéb, csővel kapcsolatos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók. 

2015. április 29., szerda

Töltött koszorú

Amennyiben gyors megoldásra van szükséged, készen kapható leveles tésztából is készülhet az alábbi töltött koszorú, s a tölteléket illetően (sonka, szalámi, sült paprika karikák, sajt) sem fontos feltétlenül ragaszkodnod, ízlés szerint kiegészíthető, pótolható mással (főtt tojás, bacon, maradék sült hús, gomba, stb.) is.

Raklapból kerti virágállvány

Két raklapból készíthető el az alábbi - virágok, vagy fűszernövények ültetésére is alkalmas  - kerti állvány. Az egyik raklapra egészben van szükség, a másikat megbontjuk és a deszkáit használjuk fel, belőlük kialakítva a föld részére szolgáló tartályokat.  
Egyéb raklapos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók. ide

2015. április 27., hétfő

Kerek kosárka papírfonással

Amennyiben tetszik az alábbi papírból font kosárka, megvalósításának munkamenete lépésről-lépésre nyomon követhető az alábbi képsoron.
Egyéb papírfonással kapcsolatos ötletek ide kattintva és az oldalt lefelé görgetve találhatók.

Tükörtojás hagymakarikában

Íme egy nagyon egyszerűen kivitelezhető ötlet, hogyan tudsz szabályos kör alakú tükörtojást készíteni, ráadásul még finoman is, mert a sült hagymakarika nagyon ízletes. A fel nem használt hagyma többi részét természetesen a tojás elkészülte után külön megsütheted, semmiképpen se vesszen kárba, hiszen finom és egészséges.

2015. április 26., vasárnap

Naplemente kavicsokkal

A látóhatár szélén vörösen lebukó naplemente aranysárga színűre festi a tengert, amit a parton ücsörgő - kisebb-nagyobb lapos kavicsokból a képre ragasztott - család figyel áhítattal. A cica farkincára és fülei szintén festve vannak.

PET-palackból: BUBORÉKFÚJÓ

Melyik gyerek nem szeret buborékot fújni? Főleg, ha egy színjátszó óriás buborékkígyót is tud eregetni? Nem kell hozzá egyéb, mint egy PET-palack, mosogatószer, ételszínezék és egy párját vesztett, kidobásra ítélt zokni. A teendők a képsoron nyomon követhetők.
 

2015. április 24., péntek

Ruhavariációk...

... egyetlen, végtelenített vékony szövésű, flexibilis textíliából. Tulajdonképpen a sáltól a vállkendőn, a blúzon, a szoknyán és az egész alakos ruhán keresztül a nő teljes ruhatárát átöleli.


Memóriajáték ingyen

A kupakokat összegyűjtve és a belsejükbe - párban kinyomtatott - kis képeket ragasztva remek memóriajáték készíthető a gyerekek számára, sőt, amennyiben velük együtt történik a kreatív elfoglaltság, az újrahasznosításból is épülnek.

2015. április 23., csütörtök

Rokokó muffin

A csajos bulidra meghívott barátnőidet egyszerű muffinnal is el tudod kápráztatni, amennyiben ilyen elegáns formában kínálod. Félalakos műanyag próbababa, kartonpapír, kartondobozok és mindezt befedő textil (amit saját ruháddal, szoknyáddal+top is pótolhatsz) szükségesek hozzá.