2015. január 19., hétfő

Mandulát ölelő macisüti

A képekhez tartozó eredeti recept:
Tegyél egy tálba 110 g lisztet 20 g burgonyakeményítőt és egy csipet sót. Keverj össze 40 g répacukor szirupot, 10 g mézet és 30 g növényi olajat. Alaposan gyúrd össze a két elegyet, majd nyújtsd ki a tésztát és egy macis tésztakiszúróval szaggasd ki a süteményeket. Minden egyes darabra helyezz egy mandulát, vagy kesudiót, s hajtsd vissza rá a karokat. A szemeket és az orrot egy hústűvel szúrhatod a tésztába. A szaggatásnál keletkező tésztamaradékból apró kis gömböt formálva készítheted el a farkat.
160 fokra előmelegített sütőben 10 percig süsd, majd 150 fokra csökkentve a hőt további 10 percig.

Természetesen általad ismert és már jól bevált linzer-, leveles-, mézes-, vagy egyéb hasonló tésztából is elkészíthető.
A macis kiszúrót egy sörös, vagy üdítős dobozt szétvágva és a lemezcsíkot formára hajlítva magad is elkészítheted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése