2014. szeptember 13., szombat

Lángos

Ropogós, nem zsíros, alig érezni az élesztőt és pillanatok alatt megsül az olajban.
Hozzávalók:

3 dkg élesztő,
fél liter tej,
1 kg liszt,
2 dl tejföl,
1 evőkanál só

Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatod, és a liszttel, tejföllel, sóval nem túl lágy tésztát gyúrsz belőle.
Letakarva fél órán keresztül langyos helyen keleszted.
Ezután a tésztát nagyjából fél cm vastagra nyújtod és kerekre szaggatod.
Forró olajban, frissen annyit sütsz ki belőle, amennyi éppen elfogy. A maradékot kiolajozott zacskóba téve és hűtőszekrényben tárolva egy héten keresztül akkor sütsz belőle, amikor akarsz.
Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése