2014. március 4., kedd

Kukoricás hotdog

Hozzávalók:
10 db virsli
1 csésze sárga kukoricaliszt
1 csésze búzaliszt 

2 evőkanál cukor 
1 evőkanál sütőpor 
1/4 teáskanál só 
1 tojás
1 1/2 csésze  tej
1 evőkanál növényi olaj 
1 evőkanál méz 
10 fa pálcika
1/2 liter olaj a sütéshez

Az összekevert szárazanyag hozzávalókhoz adjuk a felvert tojást, tejet és mézet és palacsintatésztától sűrűbb állagúra keverjük, majd a (műbéltől megfosztott) szárazra törölt  virslik végébe fa pálcikát szúrunk és egyént belelógatjuk a hosszúkás pohárba töltött tésztába, majd rögvest a forró olajba tesszük, ahol forgatva 2-3 perc alatt aranybarnára sül. Kivéve papírtörlőre helyezzük, ami beszívja a felesleges olajat. Gyorsan elkészíthető, finom étel, amihez a tálalásnál mustárt, vagy ketchup-öt kínálunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése