2013. július 31., szerda

Fémhordóból kreatívan



Fémhordóból konyhaszigetet látott-e már valaki? Ha nem, érdemes megnézni a képeket! Ugye, hogy nem is rossz? 
Ennél talán könnyebben kivitelezhető, a második fotón látható, virágos kedvében járó, szintén fémhordóból készült kedves pár.


Bőrövből készültek...


A bőrövek általában az összekapcsolásuknál kopnak meg, mennek tönkre, a többi részük viszont szép, sok esetben míves, ezért sajnáljuk is kidobni. Íme néhány ötlet a hasznosításukat illetően.

forrás: Pinterest

2013. július 30., kedd

Csipkéből ékszer


Egyedi és különleges dolgokat kedvelő hölgyek érdeklődését biztosan felkelti a képeken látható csipkéből készült nyaklánc és fülbevaló, annál is inkább, mert elkészítésük nem különösebben bonyolult. 


2013. július 29., hétfő

Narancsmécses

Metszd be a felénél a narancsot körben, de a húsába ne vágj bele, csak a héjába mélyedjen a kés, majd óvatosan fejtsd le a narancshéjat, hogy egyben maradjon. Tegyél a közepére egy kanócot, és töltsd fel olívaolajjal. Íme készítettél egy illatos,100 %-ban bio mécsest.

Műanyagpalack kosarak és tárca

A műanyag palackokat ha szeretjük, ha nem, kénytelenek vagyunk együtt élni velük, mert szinte mindent abba csomagolva árulnak. Azt viszont megtehetjük, hogy ahol csak lehet, újrahasznosítsuk őket.  Az alábbi képek erre mutatnak néhány példát.    
                                           

Farmerből: szoknya

Farmernadrágok szárainak levágása után, az így megmaradt felsőrészt különféle textíliákkal kombinálva készültek az alábbi képeken látható szoknyák. A ruhatár felújításánál érdemes erre a figyelemreméltó ötletre is gondolni.

2013. július 28., vasárnap

Talpalatnyi zöld

Ha ismerőseim körében kertről esik szó, többnyire ezek az ismérvek merülnek fel: vidék, családi ház. Pedig a kertnek nem ezek az elsődleges kellékei, hanem: természet, lelkület, igény, elhatározás, kitartás. Bizonyítékul szolgálnak az alábbi képek, amelyek szinte talpalatnyi helyen létrehozott kis oázisokat mutatnak be. Sajnos, nem túl gyakoriak, mert a városi erkélyekre felpillantva inkább az ott felhalmozott lim-lomok szomorú látványa jellemző. Pedig a virágmag nem kerül sokba, és az a pár liter víz sem, amit a naponkénti locsolásuk igényel.

Régi pulóverből ruha a borosüvegnek

Az alábbi képekről kiderül, hogyan öltöztethetsz fel 'egyedi eleganciával' egy üveg ajándéknak szánt bort a régi pulóvered ujjának felhasználásával. Ne feledkezz meg arról, hogy a pulcsidnak két ujja van, és megajándékozandó ismerőseid is biztosan vannak még!
A pulóver elejét és hátulját se dobd a szemétbe, díszpárnának nagyszerűen alkalmas!



forrás: Pinterest

2013. július 27., szombat

Farmerből párna



Farmerből készült ruha, szoknya, nadrág, dzseki, vagy valamilyen más ruházat sokunknak van. 
Hordjuk is őket szakadásig (bár ez nem jó szó, mert manapság a szakadás már újkorában előírás), de amikor végképp megunjuk, vagy tönkremegy, akkor is hasznosítható még sokféle módon, amire itt díszpárna példák láthatók.






forrás


Kavicsnövények

Nagyon kedvelem a kavicsokat. Belegondolni is szédítő, mennyi idő, hányattatás, súrlódás, a természetnek mekkora ereje formálta gömbölyded szépségüket.
Mindenki számára elérhetők, és elképesztően sok lehetőséget hordoznak, az egyszerű kreációktól a művészi alkotásokig. 
Az itt bemutatottak elkészítéséhez nem kell különösebb kézügyesség, viszont kellemes és hasznos elfoglaltság lehet felnőttek és gyerekek számára is. 

 Forrás: Pinterest