2013. augusztus 10., szombat

Rongyosváza

A paverpol olyan egyszerű technika, amivel már első próbálkozásra is sikerélményhez lehet jutni, mert szinte el sem lehet elrontani. 
Paverpol ragasztóra van hozzá szükség, ami olyan levegőre száradó speciális keményítő és ragasztó anyag, melyet textil, papír, szárazvirágok, selyem, puha bőr, gipsz, fa, kerámia, kő, fém és egyéb természetes anyagra lehet felhordani adalékanyag hozzáadása nélkül. Folpach és műanyag terítő kivételével szinte minden anyaghoz tapad. Előnye a gyors száradási idő, ami hajszárító segítségével fokozható. Napsugár hatására sem puhul fel az ezzel a technikával készült kompozíció, ha olaj-, vagy akril festékkel és lakkal van kezelve.
Az alábbi, tengeri ihletésű váza elkészítését bemutató képsoron paverpol ragasztó helyett a lényegesen költségkímélőbb gipszport alkalmazták, de a munkamenet gyakorlatilag ugyanaz. Alapanyagok: egy öblös palack, kagylók, csigaházak, apró kavicsok, egy párjavesztett pamutzokni, géz és festékek. S mint az utolsó fotón (valószínűleg a zokni másik párjának a felhasználásával készült vázán) látható, a díszítés a fantáziára van bízva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése